Kringlooplandbouw raakt vele beleidsthema’s op verschillende overheidsniveaus. Denk aan bodem, waterkwaliteit, klimaat, natuur en biodiversiteit, maar ook aan een sterkere plattelandseconomie.

Kringlooplandbouw streeft naar een circulaire i.p.v. een lineaire voedselproductie, rendeert beter voor de producent door minder verliezen naar andere milieucompartimenten en bespaart de maatschappij als geheel veel kosten die voortvloeien uit milieubelastende landbouwmethoden.

NVLV organiseert daarom i.s.m. Boerenverstand op 25 mei 2018 de themadag Kringlooplandbouw en de overheid.

Deze themadag verschaft u een kijkje achter de schermen van een zich snel ontwikkelende kringlooplandbouw. Wat is de stand van zaken in onderzoek en praktijk? U ontmoet innovatieve kringloopboeren en ziet tevens hoe u met kringlooplandbouw uw bodem- en voedselbeleid kunt ondersteunen. De themadag vind plaats in het kader van het European Innovation Platform (EIP Drenthe en Utrecht). We kijken daarom ook naar het verbinden van (Europese) netwerken en nodigen bij deze vooral de beleidsmakers, beslissers en bestuurders in de melkveehouderij uit.

DATUM: vrijdag 25 mei 2018
9.30 uur inloop
Lokatie: De Schaapskooi
Grote Veenderweg 10
6741 MC Lunteren
T 0342 419008
Meer informatie en het volledige programma vindt u op de site van het NVLV

10 mei 2018
door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *