Weidegang, altijd lastig en moeilijk en iets wat je als boer gewoon ‘in de vingers’ moet hebben. Maar het onderbuik gevoel in combinatie met de beste voorspelling die Piet Paulusma kan geven leidt meestal niet tot het gewenste resultaat. Wie beter grip op gras wil hebben moet zeker eens meedoen met de FarmWalk®. Dit weideseizoen is start Erik Smale als WeideCoach met een groep enthousiaste weidegangers in de IJsseldelta! Doel is beslissingen in het seizoen te onderbouwen op basis van kennis en gegevens in plaats van het onderbuik gevoel. Gezamenlijk maak je in alle stadia van het grasseizoen een ronde door het gras en leer je over het vakmanschap rond gras en beweiden. Je kijkt en meet wat er gebeurt en op basis daarvan neem je beslissingen voor je eigen bedrijf. Dat dit leidt tot een hogere benutting van eigen land mag voor zich spreken!

Om voor de melkveehouders extra rendement uit de FarmWalk te halen is een groep studenten van CAH Vilentum (Dronten) gevraagd om gedurende een half jaar te assisteren. Ze gaan de boeren ondersteunen bij het invullen en bijhouden van de graslandkalender en gaan hieraan reeds bekende data koppelen als tankleveranties (gehaltes vet, eiwit, ureum). Dit moet resulteren in nog slimmere en praktische handvaten voor de boer om nog beter te sturen in de weidegang!

Ook meedoen aan de FarmWalk? meld je dan aan via www.stichtingweidegang.nl en geef aan welke WeideCoach je bij voorkeur hebt!

 

 

 

 

Wil je meer weten over dit project?

Neem contact op met ons