Data maakt de boer kringloopwijzer! Boerenverstand helpt u graag op weg. Met samenwerkingspartner Dirksen ManagementSupport (DMS) werken we al meer dan 10 jaar samen als het gaat om leren vanuit cijfers. Studiegroepen die graag de diepte in willen en meer uit hun talrijke beschikbare bedrijfscijfers willen halen, zijn bij DMS aan het goede adres. Vooral de koppeling van technische cijfers met de economische cijfers biedt heel veel meerwaarde. Bekijk hier voorbeelden van zijn groepsoverzichten.

Als het gaat om alle nieuwe mogelijkheden voor dataverzameling op het boerenbedrijf, werken we o.a. met DutchSense samen. Van weegapparatuur, voermengwagens tot sensoren in de hakselaar, Joost van Kreij weet er alles van. In dat kader doen we projecten met loonwerkers, zoals met Volkerink Heino in Heino. Gezamenlijk hebben we een poster ontwikkeld “de loonwerker maakt de kringloop wijzer”. Deze poster is via Cumula naar alle loonwerkers in Nederland verspreid.

Download de poster hier!Schermafbeelding 2016-01-09 om 12.36.42

NIEUW! Boer&Bunder Een applicatie die open data visualiseert op perceelsniveau (lees hier meer). Deze app toont voor alle 1,9 miljoen hectare landbouwgrond in Nederland een aantal open datasets. Een bunder is een oude oppervlaktemaat voor een hectare.

Schermafbeelding 2016-01-04 om 15.43.48Met de Boer&Bunder app kan een boer met één klik beschikbare open data over zijn percelen oproepen. Boeren kunnen aangeven welke percelen hun eigendom zijn en een Boer & Bunder profiel aanmaken. Ook kunnen zij eventueel extra data toevoegen. Door data makkelijk beschikbaar te stellen en deelbaar te maken wil Boer & Bunder de boer helpen om te communiceren over zijn bedrijf en de resultaten waar hij trots op is. Bijvoorbeeld acties die hij onderneemt voor meer biodiversiteit, het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid en de waterkwaliteit.

Boer & Bunder is een initiatief van Hackwerk Advies, Liters, Boerenverstand en Crop-R en is ontstaan vanuit een zogenaamde Agro en Food Hackaton. Hackatons zjn korte acties om zoveel mogelijk data “te hacken” en vervolgens om te zetten in nieuwe nuttige toepassingen. Geïnteresseerd? Kijk ook eens op Hackwerk.nl.

Wil je meer weten over dit project?

Neem contact op met ons