De boerenbox is een doosje met unieke streekproducten. Frank Verhoeven heeft samen met Paul Vocking de Boerenbox gelanceerd in 2009.

De Boerenbox is een pakketje streekproducten. Een uniforme box met een wisselende inhoud. Een grote sticker geeft aan welke producten er in zitten en rondom welk gebied ze zijn samengesteld. Waar de onderlinge producten lastig leverbaar zijn, is de box altijd leverbaar.

Het opschalen van de afzet van streekproducten zonder daarbij de link met de streek te verliezen en ook recht te blijven doen aan de vaak kleinschalige productie, is lastig. Zomaar een potje streekjam in de supermarkt zetten, een paar maanden veel afzet creëren en vervolgens weer vervangen worden door jam uit Polen is niet duurzaam. De Boerenbox is een nieuw initiatief/concept dat de afzet van streekproducten geleidelijk wil bevorderen. De box (een hippe en makkelijk hanteerbare variant van de mand met streekproducten) is namelijk altijd te leveren! De Boerenbox maakt wisselende edities en regelt de logistiek. In de box is veel ruimte voor folders van de streek en informatie over de producenten.

Een box bevat producten die gekoeld zijn of gekoeld kunnen worden. Boerenkazen, worst, jam, honing, chutneys, fruitsappen, en nog veel meer. De doos heeft een streepjescode en is daarmee geschikt voor grotere afzet. Meer informatie op de website van Netwerk Platteland.

Grote Wade, Nieuwegein, Nederland

Wil je meer weten over dit project?

Neem contact op met ons