Vanuit LTO afdeling Steenwijkerland kwam het verzoek of wij een cursus rondom de kringloopwijzer konden aanbieden. In vier bijeenkomsten gaan we aan de slag met tien melkveehouders met de belangrijkste thema’s die leiden tot een goed resultaat in de Kringloopwijzer!

De kringloopwijzer is vooral een tool die laat zien hoe de mineralen kringlopen het afgelopen jaar eruit zagen op uw bedrijf. Maar hoe in de praktijk te sturen naar een goed resultaat is veel belangrijker! In vier bijeenkomsten wordt juist in gegaan in dat praktische aspect.

Hoe stuur je op een optimale voeder benutting door te sturen in rantsoenen met de Rantsoenwijzer? Hoe kan je de bodem beoordelen en welke acties ter verbetering zijn nodig met behulp van de BodemConditieScore. De resultaten van het afgelopen jaar worden uiteraard ook op rij gezet om zo van elkaars verschillen in cijfers en bedrijfsvoering te leren. De laatste bijeenkomst gaat in op het slimmer insteken van het bedrijfseigen bouwplan om hier al de match met een passend rantsoen te maken voor een slimmere en betere kringloop!

Blokzijlerdijk 22, 8373 EL Blankenham

Dit project deden we met:

Wil je meer weten over dit project?

Neem contact op met ons